Over mezelf

    Kurmasana     

Yoga met Kathy Dergeloo

  Over mezelf...

Ik ontdekte yoga een dertigtal jaar geleden toen ik een jonge mama was. Mijn lichaam voelen, rekken, openen, mijn ademhaling observeren of sturen.

De stilte binnenin ervaren, ik werd er blij van!


Na een lange periode in Spanje te hebben gewoond wilde ik, eenmaal terug in België, onmiddellijk aan een yogadocentenopleiding beginnen.

Daarna volgden tal van retreats en workshops, in binnen en buitenland. In 2008 begon ik met lesgeven. Eindelijk had ik mijn passie gevonden en beter nog... ik kon ze delen met anderen!


Mijn yogapad kronkelde al in vele richtingen, heeft veel bochten genomen. Met het verstrijken van de jaren, doorheen verschillende fasen in mijn leven en de ervaring en kennis die ik hierbij opdeed, heb ik een 'eigen' stijl ontwikkelt. Een mix van alles die mij dient, evenwicht brengt en helpt groeien. Ik ben daarvoor vele leraren dankbaar,niet in het minst het leven zelf.


En hier stopt het natuurlijk niet, het blijft evolueren, dat kan niet anders.

Nieuwsgierig naar wat er allemaal nog te ontdekken valt in yoga, in het leven, blijf ik bijleren en groeien.

En vind ik het een eer om dit te kunnen doorgeven.


Elke dag, wanneer ik op mijn mat sta, voel ik mij dankbaar als ik de ruimte in mijn lichaam ervaar.. Geniet van flexibiliteit en kracht.  En voel ik hoe mijn geest tot rust komt door aandachtig te bewegen en hoe mijn geest tot rust komt als ik stilzit en adem.

Hoe ik elke dag yoga kan beoefenen, op én naast de mat, in mijn dagelijkse leven.


When you love to breathe, you’ll love yoga